Digitale Pathologie

Pathologie laboratoria maken de afgelopen jaren in toenemende mate de stap naar Digitale Pathologie. Een noodzakelijke exercitie, zeker in het licht van de steeds verdere digitalisering in de zorg, waar lang op is gewacht. Waar samenwerkende disciplines zoals Radiologie en Nucleaire Geneeskunde al jaren volledig digitaal werken en daardoor ook niet anders kennen, zetten de Pathologie labs nu de eerste stap naar digitalisering en zullen daarin hun weg in de digitale wereld nog moet vinden.

 

Referentieproject

Vooronderzoek Digitale Pathologie Isala Klinieken

Ontwikkelingen digitale pathologie De afgelopen jaren is Whole Slide Imaging (WSI) beter betaalbaar geworden en breder geaccepteerd in de pathologie. WSI, ofwe...(Lees verder)

De eerste stap

Die eerste stap naar digitalisering is één die gepaard gaat met het rechtvaardigen van een kostbare investering en het verdiepen in whole slide imaging technologie dat nog in ontwikkeling is. Het helpt dan vaak om dit in relatie te brengen met de rest van de beeldvormende afdelingen, het beeldmanagement applicatielandschap, de inrichting en klinische workflows. Daar zit tenslotte 20+ jaar aan kennis en ervaring, die kan bijdragen bij het in kaart brengen van de kosten en baten, maar ook kan helpen bij het maken van beslissingen vandaag over nieuwe technologie om zodoende een goede balans te vinden tussen investering versus functionaliteit en beheersbaarheid.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem dan contact op met Sjoerd Heijnders.

Meer weten over Imagrs?

Neem dan contact met ons op.

Contact