Implementatie CS-functie multi-bedrijven HiX

In 2023 stonden vier ziekenhuizen op de Rotterdamse Zuidoever voor de opgave om het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) te upgraden naar de nieuwe versie HiX 6.3. Maasstad Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Van-Weel Bethesda en Spijkenisse MC maken gebruik van een zogenaamde HiX Multi-Bedrijven Inrichting. Centraal beheerd door Zorginformatiesysteem op de Rotterdamse Zuidoever (ZIZO). Parallel aan de upgrade moest ook de nieuwe module CS-Functie in de vier ziekenhuizen worden geïmplementeerd. Deze module draagt zorg voor een gesloten keten tussen aangevraagde en uitgevoerde functieonderzoeken en uniformeert de processen op de polikliniek. Imagrs begeleide ZIZO in de rol van Werkgroep Voorzitter CS-Functie en het Ikazia ziekenhuis als projectleider CS-Functie.

Tijdens de implementatie zijn in 2023 de eerste zeven functieafdelingen gebruik gaan maken van CS-Functie. Door de multi-bedrijven inrichting werden er uitgangspunten gesteld aan de afdelingen die in de eerste fase live gaan. Tevens moesten verschillende onderdelen van de werkprocessen in de vier ziekenhuizen geharmoniseerd worden. CS-Functie betekende ook dat in elk van de vier ziekenhuizen koppelingen werden gerealiseerd met in totaal ca. 35 deelsystemen. Een imposante organisatie die half december succesvol in gebruik werd genomen. Opdrachtgever Rudolf de Rooij blikt tijdens de nazorgfase hierop terug: ”De implementatie van CS-functie heeft zowel technisch als functioneel een grote impact. Het vereist de inzet van zowel de zorgverleners als de (technisch) ondersteuners. Belangrijk om in dit proces alle betrokken goed geïnformeerd te houden. Vanuit zijn rol heeft Sjoerd regie gevoerd op het gehele implementatieproces.”

In specifiek het Ikazia Ziekenhuis werd gekozen om het Vendor Neutral Archive (VNA) Vue van leverancier Philips als centrale spil in het web te laten fungeren. Naast het aansturen van werklijsten op de medisch beeldvormende apparatuur worden ook de uitslagen via de VueMotion-viewer geïntegreerd in HiX getoond. En zijn aan de processen op de afdeling ondersteunende workflows ingericht. Bob van den Anker, projectmanager van Philips blikt hierop positief terug: ‘’Een gezamenlijke workflow analyse heeft bijgedragen aan een soepele implementatie per functieafdeling’’.

In 2024 gaat Imagrs samen met de ziekenhuizen CS-Functie opschalen. Door komend jaar CS-Functie ziekenhuisbreed te implementeren in de vier ziekenhuizen. Met als doel uniforme processen op de poliklinieken en alle aanvullend (functie)onderzoek uitslagen op een eenduidige manier toegankelijk voor patiënten en zorgverleners.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op.

Contact