MRI ter ondersteuning van de diagnostiek

Een greep uit onze referenties

Logo ziekenhuis Maastricht UMC+

Unieke RIS/PACS-selectie bij het Maastricht UMC+

Sjoerd Heijnders en Marc Prins begeleidden het Maastricht UMC+ bij een unieke Europese aanbesteding voor een RIS/PACS-systeem. Samen met de opdrachtgever blikken de adviseurs terug op dit RIS/PACS-aanbestedingstraject, geven zij de belangrijkste aandachtspunten en delen ze hun take-aways. Maastricht UMC+ is een samenwerkingsverband van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences van de Universiteit Maastricht.

Unieke RIS/PACS-aanbesteding
Sjoerd Heijnders en Marc Prins hebben Maastricht UMC+ ondersteund en begeleid bij de voorbereiding, selectie en concretisering van de RIS/PACS-aanbesteding. De nieuwe softwareoplossing voor de afdeling beeldvorming (radiologie en nucleaire geneeskunde) is aanbesteed met elementen van prestatie-inkoop (ook wel best value procurement). Dit is uniek voor selecties van beeldmanagementoplossingen in de radiologie.

Beeldmanagementoplossingen
‘Beeldmanagement-oplossingen worden nagenoeg altijd 'traditioneel' ingekocht. Bij traditioneel inkopen is de opdrachtgever expert en past de leverancier zich aan de vraag aan. Door de uitgebreide specificaties in programma’s van eisen weten de leveranciers vaak precies wat er gemaakt en geleverd moet worden. Bij prestatie-inkoop is de opdrachtnemer 'in the lead'. Leveranciers krijgen zo de kans om hun expertise maximaal te laten zien. Ondanks dat vele opdrachtgevers in sectoren buiten de ICT prestatie-inkoop hebben geadopteerd, wordt prestatie-inkoop bij ICT-projecten nog weinig toegepast. Dit maakte het een unieke aanbesteding’, vertelt Heijnders.

Geslaagde aanbesteding
Maastricht UMC+ kijkt terug op een geslaagde Europese aanbesteding en is tevreden over de bijdrage van beide adviseurs.

Opdrachtgever Freek van Daal, adjunct-directeur RVE Beeldvorming & Laboratoria: ‘de adviseurs hebben ons geholpen om het juiste abstractieniveau aan te stippen. Tevens heeft de inhoudelijke kennis van de beeldmanagementmarkt ons geholpen om tijdig op valkuilen te anticiperen.’
De werkzaamheden hebben Heijnders en Prins in nauwe samenspraak met de projectcollega’s van Maastricht UMC+ uitgevoerd. Hierdoor zijn de resultaten geborgd in de organisatie. Zij ondersteunden zowel procedureel, inkoop-technisch, juridisch als inhoudelijk.

Uitdagend implementatietraject
Na de gunning aan leverancier Sectra is Maastricht UMC+ gestart met het uitdagende implementatietraject dat binnen ambitieuze kaders live moet gaan. Zij wil een efficiënter werkproces op de afdeling beeldvorming en de gebruiksvriendelijkheid en beschikbaarheid van de beeldmanagementoplossing verhogen.

Werken bij Imagrs?

Wil je graag samen met ons uitdagende projecten uitvoeren in het procesdomein diagnostiek als technisch specialist, applicatiebeheerder of projectmanager? Neem dan snel contact met ons op!

IMAGRS bv

Adres
Sparrenheuvel 32 3708JE Zeist
Telefoon
030 227 0515
E-mail
info@imagrs.nl